4. kesäkuuta 2009

Huono äiti kirjoittaa


Ompas paha mieli. Jotenkin. Meillä peruuntui se maanantainen pumppuinffo ja siirtyi ensi maanantaille. Juteltiin asiasta miehen kanssa ja  sitten soittelin osastolle ja sanoin, että ollaan päädytty siihen, että ei haluta vielä aloittaa Maxilla pumppuhoitoa. Halutaan, että poika saa nauttia kesästä vesileikkeineen täysin ilman mitään uusia ongelmia. Tyrmäys tuli. Täti selitti koko sen ajan kun kävelin töihin kuinka juuri nyt, kun elämä on kohta epätasaista loman aikana, olisi hyvä olla pumppu. Sanoi sitten, että kyllähän se elinvuosia lisää Maxille mitä nopeammin pumppu otetaan käyttöön. Tuli vähän niinkun tunne, että jos ei suostuta, niin lyhennnän Maxin elämää silmänräpäyksessä parilla vuodella. Kivaa... :(
Päädyttiin sitten siihen, että mennään kuuntelemaan se maanantain inffo ja päätetään vasta sitten, että siirretäänkö pumpun käyttöön ottoa parilla kuukaudella vai tullaanko keskiviikkona sairaalaan.
En epäile yhtään, etteikö pumpun kanssa elämä olisi helpompaa ja kätevämpää, siksihän me sitä alunperin haluttiinkin kokeilla. Mutta. Sitä ei kuitenkaan opita hetkessä, ja alku tulee lukemani perusteella olemaan tosi rankka. Ja mitä järkeä on poistaa pumppu päivittäin käytöstä uimisen takia (okei viikoittain, kun kerta Suomessa asutaan) ja sitten käyttää kyniä sen aikaa..? Kuulostaa mun korvaani ainakin pikkasen liian hankalalta kun potilas on kuitenkin vasta viisi vuotias pieni poika joka tarvitsee jonkun selkeän hoitosysteemin. Mielestäni olisi parempi opetella uutta sitten kun ei tarvitse kieltää poikaa uimasta, sitten kun elämä on tasaista ja tylsää arkea vaan.
Tulipa ihan pää kipeäksi kun ajattelen taas asiaa..8 kommenttia:

naana kirjoitti...

Hei, tuntuu tosi tyhmältä kysyä, mutta mikä teidän murulla on? :( Mulla on tainnut jäädä jotakin välistä.

Halein naana

Anonyymi kirjoitti...

Ensinnäkin: Et ole huono äiti :)

Vaikka emmä tunne, olen aivan varma tästä asiasta. Mulla, täydellä tytölläki, jolla on hoidosta täysi vastuu itellä, tulee ongelmatilanteita. Diabetes on vain niin omapäinen juttu! Siihen vaikuttaa niin monet asiat, että emmä voi varmasti kaikelta suojautuakkaan.

Vähän turhaa luovat teile paineita sanomalla nuin, ainahan niilä lisäsairauksilla voi pelotella, mutta ei sen pelon auta antaa hallita elämää.

Teillä on paljon miettimistä. Kummatki ratkasut on varmasti oikeat :)Te tiättä parhaiten mikä teile soppii.. Muilla on niin helppo ehottaa pumppua tai kyniä tai mitä hoitomuotoa vain, mutta kyllä te sen lopulta parhaiten tiättä ko tunnetta teän pojan parhaiten. :)

Ps. Mie taisin uidessa ottaa vain pumpun pois ja laitoin sitten takasi ko olin uinu. Sokereita seuraamallahan se selviää. :) noin tunnin muistaakseni olin irti laitteesta. Sen käytön oppii nopeasti..

Toivottavasti et kaikkea tietoa ole ammentanu "Kohtauspaikalta". Minusta ainaki tuntuu, että siellä on välillä niin negatiivissävytteisiä kertomuksia...

terv. mie taas...

Leena-Mari kirjoitti...

Voi kurjaa... :( Mutta et ole missään nimessä huono äiti, älä tollasia puhu!! Varmasti tunnet lapsesi parhaiten SINÄ itse. Jaksuja paljon teille <3

Tiina kirjoitti...


kiitos kaikille. :)

naana, maxilla on 1lk diabetes.

naana kirjoitti...

Mulla on mennyt jotenkin ihan ohi. Paljon voimia muru, Sinä olet maailman paras äiti, muista se!! <3 Paljon lämpöisiä haleja sinne.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä varmasti löytyy oikea ratkaisu. Olet maailman PARAS äiti, sen tietää jokainen. Pumppuinfo varmasti valaisee paljon asioita, kaikki ei aina ole niin mustavalkoista.
Koita jaksaa, MCM (McMums)tukee.

Anonyymi kirjoitti...

Tuttujakin tutumpia ajatuksia ja tunteita. Löysin vasta blogisi ja jäin lukemaan, sillä myös meillä asustaa pieni diabeetikkopoika. Juuri 6-vuotta täyttänyt esikoinen sairastui diabetekseen viikkoa ennen 3-vuotis syntymäpäiviään, joten tätä paikoin hyvin raskasta taivalta on takana jo kolme vuotta.

Meillä myös pumppuhoito myös mietinnässä, mutta arveluttaa ja mietityttää..

Jos joskus huvittaa vaihtaa ajatuksia privaatisti, niin mailaa vaikka karakatawandu@hotmail.com

Aurinkoa!

Heini

Tiina kirjoitti...

hei heini!
kivaa kun löysit tänne. :)
eilisen inffon jälkeen olen kyllä niin pyörällä päästäni uusista mahdollisuuksista että huhhuh.
jää seuraamaan meidän kokemuksia, jospa se vois olla teillekkin hyvä vaihtoehto. kirjottelen sulle jossain vaiheessa kun ehdin. :)