29. heinäkuuta 2009

Allu

Vaikka mä niin päätin, että Alexia EI aleta sanomaan Alluksi niin silti se vaan on siksi vääntynyt. :D
Muru on nyt melkein 3 ja puoli vuotta. Iso poika. Varsinainen yhden miehen sirkus. Ihan mahdoton pelleilijä. Koko ajan äänessä. Joko puhuu, kyselee, riitelee tai sitten höpöttää ihan jotain puutaheinää tai laulaa. Taukoamatta. Ihanaa, mutta ah kuinka rasittavaa aina hetkittäin.
Aamut ovat ihanaa aikaa. Alex heräilee seitsemän aikaan, (oppi muuten loman aikana olemaan myös yöllä vaipatta!) leikkivät isoveljen kanssa nätisti siihen asti kun joku jaksaa nousta aamupalaa laittamaan. Syöminen sujuu itsenäisesti mutta mitään siistiä puuhaa se ei ole. :D Ja ruoka maistuu, tyyppi syö eniten meidän perheestä. Sukuunsa tullut. Päiväunet pikkuinen nukkuu vieläkin, kotona rattaissa terassilla ja tarhassa sisällä. Äiti jo vähän toivoisin päikytöntä aikaa, jolloin poikien rytmi saataisiin samaksi ja arki helpottuisi entisestään.
Tarhassa Alex viihtyy hyvin. Tykkää kun on omia kavereita, eikä vaan isompia poikia joiden perässä yrittää pysyä. Onkin siellä varsinainen "johtaja", päättää mitä leikitään ja opastaa muut omille paikoilleen. :D Kovapäinen se kyllä siellä tarhassa on. Koettelee tätejä ihan urakalla. Pelleilee ruokapöydässä ja ei suostu pukemaan tiettyjä vaatteita jne. Vastarannankiiski. Varsinkin muille kuin suosikki tädilleen käyttäytyy näin. Tarhakavereidensa kanssa tulee hyvin toimeen, ja puheesta selviää, että muutamia lempikamuja on selkeästi tullut.
Iltaisin muru menee nukkumaan vasta yhdeksän jälkeen, päikyttöminä päivinä jo tuntia aiemmin. On tosi reipas nukahtaja edelleen, ei tarvitse kuin viedä se petiin ja sano -hyvää yötä, parasta unta. Ja sinne se jää.
Uusia taitoja on tuon vaipattomuuden lisäksi polkupyörällä ajo. Hetki meni, mutta oppi kuin oppikin polkemaan. :) Pukee itse (no tää nyt ei mikään uusi taito ole) kaikki vaatteet, vetskarit tuottaa ongelmia. Mutta on se kyllä sinnikäs, vasta ihan viime kädessä ja sadan yrityksen jälkeen häntä saa auttaa. Ja tämä pätee muissakin asioissa, myös puheessa. Jos ei saa heti muodostettua oikeaa sanamuotoa, niin ihan suuttuu jos käyn neuvomaan kun tahtoo itse yrittää. :D

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

tiedätkö, ajattelin itse kans samaa ettei meidän alisasta allua väännetä mutta niin vain kävi.. :D