13. marraskuuta 2009

Kuperkeikka. \o/


Jihuu, pojat sai tarhapaikat! Juuri sieltä mihin toivoinkin niiden pääsevän. Eilen uuden päiväkodin johtaja soitti ja kertoi asiasta. Sovittiin, että 4. päivä ensi kuuta käydään vähän tutustumassa ja siitä sitten pikkuhiljaa harjoitellaan ennen kuin hoito varsinaisesti alkaa 14. päivä, eli samana päivänä kuin mun uusi työkin. Tää on niin täydellistä! En olis ikinä kuvitellut, että asia hoituu näin kivuttomasti. :) Niin helpottavaa kun kaikki varmistui. Ja ihanaa, kun saadaan muuttaa ilman, että tarvitsee sählätä päivähoidon kanssa. Olen niin onnellinen.

Tässä päiväkodin sivuilta kopsattu inffo, eikös kuulostakkin kivalta? :)


Mikä ihmeen kuperkeikka?

Päiväkoti Kuperkeikka on ammentanut muista pohjoismaista onnistuneimmat käytänteet uudistaessaan toimintaansa. Näin Suomeenkin on voitu luoda uusi, joustavampi toimintamalli, jotta jokaisella 0-6 vuotiaalla lapsella olisi hyvä olla – myös päivähoidossa.

Vaippojen ja päiväunien jäädessä taakse lapsi pääsee mukaan luontoryhmään - näin kuperkeikkalaiset saavat kasvaa leikkien ja liikkuen myös luonnossa. Samalla lapset saavat laajan tietopohjan luonnosta, oppivat erätaidon alkeet sekä sisäistävät luonnon kunnioittamisen.

Yrittäjyyskasvatus on osa peruskoulun opetussuunnitelmaa heti ensimmäiseltä luokalta, mutta pohja luodaan päivähoidossa. Kuperkeikka onkin ollut jo vuosien ajan yrittäjyyskasvatuksen edelläkävijä päivähoidossa.

Kuperkeikassa lapsille syntyy monenlaisia sosiaalisia kontakteja, näin he oppivat luonnollisesti toimimaan yhdessä erilaisten ihmisten kanssa. Kuperkeikassa lapset – huomispäivän aikuiset - saavat vuorovaikutustaitojen lisäksi myös hyvän pohjan kasvaa yritteliäiksi, oma-aloitteisiksi ja vastuullisiksi tulevaisuuden tekijöiksi.


4 kommenttia:

McMums kirjoitti...

Luin juuri muistot Massen diabeteksen toteamisesta. Ja nyt sitten Kuperkeikka! Niin se elämä muuttuu ja ilo ja positiivinen asenne vie hienosti eteenpäin! Onnea tulevaan elämänmuutokseen toivoo toinen muuttaja.

Sonja kirjoitti...

Tuo luontoryhmä kuulostaa erinomaiselta :)

Follow your dreams kirjoitti...

Kuulostaa tosi kivalta paikalta:)

Jamelia

Reija kirjoitti...

Aika kivankuuloinen tuo päiväkoti!