11. tammikuuta 2010

Sopeutumista.


Koti

Viihdyn niin hyvin. Ja tuntuu, että muutkin perheenjäsenet viihtyy. On se vaan niin erilaista kun on tilaa ympärillä. Tämän talon pohja todellakin toimii, vaikka vielä ei edes kaikkialla asuta. Mikään muu tässä kodissa ei ole osoittautunut huonoksi tai ärsyttäväksi kuin se, että kuumaa vettä saa odotella. Ja kärsimätön vilukissa onkin menettänyt hermonsa pari kertaa. :D
Remontit ovat edistyneet huippuvauhtia, kiitos ylitehokkaan mieheni jolla oli pitkä joululoma. Jos ihan pikku viilauksia ei lasketa, valmiina on keittiö, olkkari, eteinen, Maxin huone ja Alexin huone.
Tällä hetkellä muutosta on tulossa meidän makuuhuoneeseen ja pikkuvessaan. Molempiin on suunnitelmat valmiina, ja lähes kaikki tarpeet hankittu. Lähes kaikki vanha purettu. Makkariin tulee valkoinen tapetti jossa on isoja harmaita hohtavia ornamentti kukkia ja valkoinen puolipaneeli. Sitten kaikkea pikkusälää tietenkin, peiliä, seinähyllyä, naulakkoa ym. Pikkuvessaan taas tulee seinät valkoisesta kokopaneelista, "lankku"lattia, uusi pönttö ja allas ja peiliksi ehkäpä se mun ikkunanpoka. Ja seinälamput peilin molemmille puolille. Ai kun pääsis jo laittaa...

Kaupunki

Nyt on jo huomannut, kuinka paljon pienempi tämä kaupunki on kuin Helsinki, sukulaisiinkin törmää joka käänteessä. :D
Bussissa ihmiset moikkaavat kuskia, ja lähtiessä lähes jokainen huutaa kiitokset. :O
On niin kivaa kun kaikki on lähellä, ei kulu aikaa matkoihin.
Enkä ole pulassa, vaikka pyörällä ei toistaiseksi pääse liikkumaan. Meiltä menee bussi lähes ovelta ostarille, tarhalle, töihin ja keskustaan. Niin mahtavaa, vaikka kyllä odotan jo lumien sulamista ja sitä, että pääsee taas liikkumaan pyörällä.

Työ

Jos joku tekee mut tyytyväiseksi, niin työ. Tuo uusi paikka on aivan mahtava. Huipputyökaverit, laidasta laitaan erilaisia ihmisiä ja kaikki kivoja. Mukavaa kun on ihana työporukka. Enkä kyllä ihan tajua, miksi ikinä luovuin tuosta työstä. Siis sehän on niin mukavaa. Vaikka vastuu on iso, niin siltikin se on niin paljon antoisampaa kuin mikään mitä olen tässä viimeiseen pariin vuoteen tehnyt. Ei ota aivoon mennä töihin!
Toivon vaan, että saan jäädä sinne. En koe olevani mikään huipputyöntekijä, toiset osaa niin paljon enemmän ja tekee hienompaa jälkeä. Toivon kuitenkin oppivani, tällä viikolla pääsen värikoulutukseen, toivottavasti sieltä saa irti mahdollisimman paljon ja käyttökelpoista tietoa.
Tahdon tulla paremmaksi, tahdon oppia uutta. Tahdon pärjätä ja olla hyvä.

Tarha

Pojilla oli todellakin liian pitkä joululoma. :D Ihan seinähulluiksi kaikki nuo kolme tulivat täällä kun äiskä teki töitä. Mutta nyt on arki palannut ja se toimii. Se toimii!
Pojat on tottuneet uuteen ja viihtyvät, vaikkeivat ihan niin hyvin kuin edellisessä päiväkodissa. Uskon kyllä, että tilanne vielä paranee, kunhan saavat kavereita. Itselläni on vielä edelleen vähän ongelmia sen henkilökunnan suhteen, mutta pääasia on, että pojat viihtyy. Otin puheeksi mua ärsyttäneet asiat ennen joulua ja nyt onkin suut olleet tukossa tietyistä asioista sen jälkeen.
Joitakin parempia asioita uudessa päiväkodissa on edelliseen verrattuna, nimittäin ruokapolitiikka. Siellä on todella hyvin otettu vastaan Maxin diabetes, sekä se, että tyyppi nyt ei ihan mitä tahansa suuhunsa laita vaikka mitä tekis. Jospa ukko söis muutakin kuin ruisleipää jäljellä olevat hoitovuodet. :D

Yhteenveto

Ei kyllä kaduta pätkääkään muutto maalle. En kaipaa yhtään takaisin. En kaipaa mitään muita asioita kuin heti tulevaa kuumaa vettä ja Maxin tarharyhmää.
On ihanaa kun saa pääosin kuluttaa ylimääräisen aikansa remppaamalla ja sisustamalla, vaikkakin nyt on alkanut kaivata myös muita toimintoja. Onneksi viime viikonloppuna oltiin koko sakki yökylässä kavereilla ja oli tosi hauskaa. Ja poikien synttärit on tulossa. Eli tiedossa muutakin elämää kuin vaan kodin laitto. :) Vielä kun tuo makkari valmistuis ja saatais takkahuoneesta vierashuone, niin saisin kutsua tytöt yökylään ja tutustumaan tämän kaupungin yöelämään. Vaikka en mä vielä itsekkään sitä tunne. :D
Tänään tosiaankin alkoi arki, mies palasi töihin. VIHDOIN. :) Mulla oli arkivapaa, ja sain tosi paljon aikaseksi. Ihana tapa aloittaa viikko. Viikosta on kaiken lisäksi tulossa tosi kiva, 2 iltavuoroa, koulutuspäivä Helsingissä, 2 aamuvuoroa ja taas vapaa. :)


Muksaa viikkoa kaikille!


8 kommenttia:

Hedelmäsalaatti kirjoitti...

Kaipaatpas muutakin, niitä poikien pitkiä suihkuja ja meidän lenkkejä. :DD

Tiina kirjoitti...

no hitto joo totta. varsinkin niitä piiitkiä lenkkejä, mitä vedettiin joka ilta. :D

Follow you dreams kirjoitti...

Voi että happy sun puolesta
varo vaan etten ilmaannu ens kesänä
kylään;)

Jamelia

Heli kirjoitti...

Kaikki kuulostaa tosi ihanalta!! Onnea teille kovasti sinne uuteen kotiin!!

Helikaroliina kirjoitti...

Ihanaa kuulla, että olette kotiutuneet ja olet onnellinen, se oikein kuulsi tekstistä läpi :) Aina eivät muutokset ihan noin hyvin suju, joten on syytäkin olla iloinen!

Tiina kirjoitti...

jamelia, saat tulla. :)
kiitos heli ja helikaroliina. <3

Reija kirjoitti...

Ette nyt sentään ihan maalla asu =oD
Mekin käydään sielläpäin aika usein, kun mun vanhemmat & siskot asuu mutta tois puolella jokee =o)
Ihanaa viikonloppua <3

Tiina kirjoitti...

Reija, joo niin oon ymmärtänyt tuolla toisaalla. :) ehkä joskus törmätään. :)