31. maaliskuuta 2010

Sämppäreitä,


olkaa hyvä. :) Kokeilin ensimmäistä kertaa tommosta sämpyläleipää, hyvää tuli.
Muuten meillä oli tänään ihan järkyttävä ilta, Max sai jonkun ihme kohtauksen. Huuti vaan, että sattuu sattuu, itki ja hetken päästä oli taas normaali. Ja eikun uudestaan. Muutaman tunnin tätä kesti, oksennustakin yritettiin välissä heittää. Rauhoittui sitten lopulta kun paikannettiin kipu päähän ja annettiin Pamolia ja mentiin äitin sänkyyn lukemaan kirjaa. Tosi kummallista. En oikeastaan keksi tähän kuin kaksi vaihtoehtoa.
Verensokeri huiteli ylös alas liian vaihdikkaasti (jota siis tekikin) tai sitten me todella oksennetaan ensi yö. Johan se olis aikakin aloittaa näin loman kynnyksellä, kyseiseltä taudilta kun ollaan jostain ihmeen syystä säästytty koko talvi.
Tosiaan, lomaa odotellessa. Vai pitäiskö sanoa toivoessa. Huomenna on ihana työpäivä, 10-18. Saan nukkua ja silti illalla on aikaa. Pojilla sattuu sopivasti olemaan savikerho samaan aikaan kun pääsen, joten mies viskaa ne sinne ja tulee hakemaan mut viikonlopun ruokaostoksille. Kätevää. :)
Perjantaina sitten startataan heti aamupalasta selvittyämme kohti keski Suomea, mökin rauhaan. Tule jo perjantai!


8 kommenttia:

Ruusa kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta levolta teidän tuleva reissu, toivottavasti porukka pysyy terveenä!
Mukavaa pääsiäistä!

Suvi kirjoitti...

Pistäppä sämppärileivän ohjetta kehiin ;)

Voi Maxia! :( Toivottavasti oli ohimenevää!

Pääsispä mökille!! ♥ Kesällä sitten.. ♥ Ah!

Amalia kirjoitti...

Toivottavasti ei oksutauti iskenyt!

Mukavaa mökkireissua

Ruusa kirjoitti...

Kiitos piipahduksesta ja toki sopii lisäys listaasi! :)

sanna kirjoitti...

Nam. Nyt alkoi tehdä mieli tuoretta sömpyläleipää! Saadaanko me sun ohje jakoon?

Reija kirjoitti...

Kuulumisia kävin lukemassa. Toivottavasti Max voi paremmin jo!
Mukavaa pääsiäistä koko perheelle <3

TIINA kirjoitti...

kiitos samoin, pääsiäistä teillekkin! :)

sämpylä ohje:
(myllyn paras sivuilta)

½l vettä tai maitoa
50g hiivaa
5 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
½ rkl suolaa
½ dl siirappia
n. 7 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja tai
Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja (tumma vehnäjauho)
50g sulaa voita tai margariinia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää kaurahiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan n. 20 min (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen). Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi.
Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota vasta sämpylöinä peitettynä lämpimässä paikassa. Paista 225- asteessa 10-12 min. Parhaimmillaan uunituoreina.

asettelin sämpylät pellille lähes viekukkain ennen kohotusta, ja paistoin hetken kauemmin. eipä siinä sen kummempaa. :D

Amalia kirjoitti...

Blogissani on jotain sinulle