21. huhtikuuta 2010

Haaveena puutarha.


Nyt on aika avata uusi aihealue, PIHALLA.
Lumet on muutamaa länttiä lukuunottamatta sulaneet ja niiden alta on paljastunut karmiva totuus. Ei sillä, etten olisi nähnyt sitä jo kun talokauppoja tehtiin, kerran, sitten satoi lumi, mutta tarkempi tarkastelu on aiheuttanut pienen epätoivon. Meillä ei ole pihaa, meillä on kaatopaikka. Tässä muutama esimerkki:


Kauniisti rajatut pensaat ja muut:


Hiekaton laatikko:
Upeita vesiaiheita ihan kaksin kappalein,
Toinen näistä oli ihan ylläri, löytyi lavojen alta.


Pelkkiä kiviä ja laattoja meillä on muutaman peräkärryllisen verran. Karseita hyödyttömiä rumia laattoja. Onneksi on sentään jokunen luonnonkivi, ne tuleekin hyötykäyttöön.
Lisäksi on vielä kaivo, leikkimökki, liiteri, aitaus missä on komposti ym... En pysty laittamaan kokonaiskuvaa vielä, itseäkin ahdistaa kun mikään nurkka pihasta ei ole edes hieman siedettävä. Paitsi nurmikko. :D Kaikista paras olisi vuokrata joku työmaakone ja vetää kaikki sileeksi. Nurmikkoa vaan tilalle. Harmi vaan kun kuulutaan siihen huonosti tienaavien kastiin...
Kaatikselta eikun pihalta on löynyt mistä sattuu vaikka mitä, tuo saha altaassa oli kyllä paras, mutta sen lisäksi mm. magneetti, legoja, kaksi kesähattua, sipsipussi, vaunujen hyttysverkko, pehmoleluja, pulloja, hyllyjen palasia jne.
Urakkaa piisaa siis, taas kerran. Ei auta muuta kuin aloittaa jostakin nurkasta ja toivoa, että ehkä viiden vuoden päästä olisi edes takapiha kunnossa. Että meillä vielä joskus olisi puutarha.


8 kommenttia:

Amalia kirjoitti...

Me vedettiin vanhan talon piha ihan sileäksi jyrsimellä ja bobcatilla, eikä se kovin kallista ollut ja siitä sai kotitalousvähennyksen. pensaita ja muita kasveja vein talteen tontin rajlle, vanhahiekkis kasvimaalootaksi - ihanan rustiikki ja vanhat rumat laatat liiterin ja kesäkeittiön lattiaksi

Amalia kirjoitti...

niin piti vielä lisätä, että pihan uusiminen oli vähän pakko rako ja hyvin itselle perusteltua, koska kaadot oli liian loivat ja talossa vielä vale sokkelikin ; )

Tiina kirjoitti...

joo toi hiekkis on sellanen jota en hävitä. unohtuikin tosta postauksesta kuva siitä, että hiekkiksen hiekat on täysin toisella puolella tonttia, ilman laatikkoa. :D
pitääkin tarkemmin tutkia tuota pihan jyrsimistä vielä. :)

Heli kirjoitti...

Amalialla oli hyviä ideoita! Ja kyllä mä uskon, että te saatte aikaan kivan pihan ja aika äkkiäkin vielä, kun ootte niin aikaansaapia muutenkin.

Toista se on meillä... puolen hehtaarin tontti, asuttu 12v... tänä keväänä on nyt sit viimeinkin tehty isommin, eli tuo keskipiha ensin uusiksi ja sitten just tuo jyrsiminen on tulossa meillekin tonne nurmialueelle.. kaikki sileeksi ja alusta uusiks. Meiltä muuten löytyi jos jonkinlaista kaatopaikan tynkää kans täältä.. yhdessä kohdassa oli jotain peltitölkkejä ja pulloja yms oikein kaivettu maan sisään.. nauloja kasoittain jne.

Ellu kirjoitti...

Pihassa haastetta riittää, mutta eihän sen tarvitse olla yhdessä kesässä valmis. Ei kannata ottaa stressiä vaan edetä vaihe kerrallaan. Pihassanne on vielä mahdollisuuksia! Pidätkö puutarhatöistä itse?

Tsemppiä pihahommiin!

Tiina kirjoitti...

heli, ei olis ihme jos täältä löytyisi vastaavaa. :P

ellu, kiitos ja kiva kun jätit viestiä. :)
kyllä mä pidän, mutta en halua mitään vaikeahoitoista, kunhan on siistiä ja nättiä, se riittää. pidän luonnollisuudesta, mökkifiiliksestä. pieni rempallaan olo ei haittais, MUTTA RAJANSA KAIKELLA. :-O
ei kyllä tarvitsekkaan olla yhdessä kesässä valmista.. oon vaan sellanen kaikkitänneheti ihminen vähän liikaa. :D

naana kirjoitti...

Minäkin uskon että saatte siitä kivan näköisen. Tsemppiä sinne! <3

Ruusa kirjoitti...

Voi kuule....*huokaus* Meidän "piha" kasvaa sammalta ja siinä on 5 hel***etin isoa mäntyä. Taloa ympäröi kangasmetsä ja lisää mäntyä. Ajattelin, että jos tänä kesänä saisi tuon toisen päädyn siihen kuntoon, että istuttaisi marjapensaat. Ja nuo puut on saatava pois. Koko maaperä on silkkaa hiekkaa,siinäpä sitä sitten aletaan multaa ja nurmea perustamaan.. Fiilis on samanlainen, että "kaikki heti tänne",mutta .. eiku hommiin..
Työniloa teille! :)