9. tammikuuta 2011

Kurinpalautus.Tarttuu, se vouhotus, mitä lehdet ja blogit ym on pullollaan tipattomuudesta, laihdutuksesta ja muista terveysjutuista. Innostus pitää parempaa huolta itsestään nostaa päätään. (On aikakin!)
Mitään megaluokan elämäntaparemonttia treenauksineen ym ei ole tulossa, mutta jos nyt sen verran pistäis elämää järjestykseen, että taaaaas kertaalleen muistelisi mitä on kohtuus ja monipuolisuus ruokapuolen suhteen. 4-5kg pois painosta ennen kesää olisi aika mehevä tavoite. Aluksi siis ainakin otetaan mukaan pieni ruokavalion kevennys. Kuinka se pääseekin aina lipsumaan... Siis syöminen... Onneksi vaaka ei nyt sentään ihan niitä pahimpia lukemia näytä, muuten mä jo itkisin omaa heikkouttani.
Toinen osa-alue joka kaipaa kurinpalautusta on arjen säännöllisyys. Ihan liian usein kukutaan ties kuinka myöhään yöllä ja aamulla sen tuntee nahoissaan. Aina se ei kuitenkaan ole itsestä kiinni, unettomuus kun vaivaa vähän liiankin usein. Jos yrittäis vaikka jonkun takarajan ottaa nukkumaan menemiselle. Miksi se onkin niin hankalaa jättää oleminen ja mennä nukkumaan ajoissa? Ehkä se on se oman ajan vähyys. Ei vaan malta.
Nukkumaan menon lisäksi olen ajatellut myös aamujen kiinteitä herätyksiä. Ilta-aamu-aamu-ilta-ilta-aamu-ilta työvuorot kun on muuten ihania, mutta sekoittaa unirytmejä vähän liikaa. Tottahan koiranpentu ja uhmaikäinen tuovat öihin oman kaaoksensa, mutta se, että on aina väsynyt kun nukkuu liikaa on-offilla eikä pääse sängystä ylös sillon kun pitäisi, alkaa nyppiä.
Siitä mä olen niin onnellinen, että tuo Rusina on alkanut lenkkeilemään. Suostuu ilman poikiakin lähtemään muualle kuin omalle pihalle. Vihdoinkin sen kanssa voi käydä ulkona niin, että sitä ulkoilua voi kutsua lenkiksi. :) Ollaankin yhdessä tutustuttu meidän lähiöön laajemmin ja pidennetty lenkkejä pikkuhiljaa.
Kaipaisin vähän hemmotteluakin. Väriä hiuksiin, uusia meikkejä, ehkäpä ne kestoripset kun uusiin tisseihin ei ole varaa. Jotain luxusta. Uusia vaatteita. Jotain ulkonäköä piristävää. Rahallisesti tää vuodenvaihde on vaan ollut sellanen, että nämä haaveet voikin samantien haudata.. Paitsi uudet farkut mä kyllä aion hankkia. Mutta vasta sitten kun pylly mahtuu taas siihen normikokoon.

Mä niin rakastan suunnitelmien tekemistä. :) Niistä saa virtaa. :) Nyt kun vielä jatkuis tää innostus ja alkais arki toimimaan myös oman hyvinvoinnin kannalta.

Huomenna alkaa uusi elämä. Tavoitteena olla edes vähän tyytyväisempi itseensä ja voida paremmin.9 kommenttia:

Jamelia kirjoitti...

Mä ostin kalenterin ja laitan siihen kivoja juttuja mitä saa sitten ootella:)

Uuden vuoden lupauksia en tehnyt kauheena
samaa voisin mäkin syödä paremmon ja terveellisemmin ainakin.

Jamssi

Ruusa kirjoitti...

Jes, puhut paljon ja asiaa! :D

Itse olen erittäin motivoitunut muutoksiin, jotka siis koskevat nimen omaan itsestä huolenpitoa ja hyvinvointia! Näin viikon kokemuksella(keveämpi ja säännöllisempi ruokailu, hyvät yöunet)voin jo sanoa, että olo on ollut-kurkkukipua huolimatta-paljon energisempi! Vatsa ihmetteli alkuviikon, että mitä kaninruokaa tämä on, mutta sen jälkeen kaikki on mennyt mallilleen!

Ja sijoituksia itseeni vaatteiden muodossa tein minäkin. Piristävää!

Tsemiä ja intoa sinne! Pietäämpä liput korkealla ja vointi hyvänä!! :)

Linda kirjoitti...

Voi munkin pitäis vähän ryhdistäytyä, ihan samat kuviot kuin sulla. Liikaa herkkuja, päivärytmi hukassa (vuorotyö kuin myös) jne. Rahankäyttö mulla karannut lisäks lapasesta ihan täysin. Lisää itsehillintää tänne! :)

Heli kirjoitti...

Samoja mietteitä täälläkin. Etenkin lisää unta tarttis tääkin tätsy... Olen kyllä tän uuden työkuvion takiakin aika lailla odottavalla mielellä, että jos ois vaikka helpompi arkea nyt rytmitellä. Mulla se kaupan epämääräinen vuorotyö kans vei ihan koko muun elämän rytmit ihan keturalleen.

Taikku kirjoitti...

Kuulostaapa niin omalta :) Löysin blogisi juuri ja jäänkin lukijaksi!

Taikku kirjoitti...

Kuulostaapa niin omalta :) Löysin blogisi juuri ja jäänkin lukijaksi!

Johanna kirjoitti...

Uutena lukijana postauksiasi luen ja ehdottomasti jään seurailemaan kotinne remontoimista. Klikkaan siis itseni lukijaksi. Mukavaa maanantaita.

TIINA kirjoitti...

ryhdistäydytään kaikki! ja kesällä muistetaan, että on ne hylkeetkin rantakunnossa jos ei ihan nappiin suju. ;)
tervetuloa seuraamaan taikku ja johanna! :)

Eve kirjoitti...

Uutena lukijana minäkin ja tämä kirjoitus kuulosti toooosi tutulta! Samoja tavoitteitakin tälle keväälle ja mä myös rakastan suunnitelmien tekemistä ja listaamista! :P