5. toukokuuta 2011

Diabetes&Leiri.


Posti toi positiivisen yllärin. "Olemme tervetulleita sopeutumisvalmennusleirille Solvallan urheiluopistoon"!!! Wohoo! Ihan huippua. Päästään koko perhe viikoksi saamaan vertaistukea, jakamaan kokemuksia, ulkoilemaan, liikkumaan ja viettämään laatuaikaa yhdessä. Täysihoito. Lapsille ohjattua toimintaa monta kertaa päivässä. Vanhemmille luentoja tai vapaa-aikaa. Maxille ja meille kohtalotovereita. Alexille kavereita. Niin mahtavaa! Ei olla ikinä oltu missään vastaavassa. Jos tätä joku diabeetikon vanhempi tms lukee niin kuulisin mielelläni kokemuksia vastaavista leireistä. :)
Kesäloma alkaa siis mukavasti, perjantaina 3.6. viimeinen työpäivä, viikonloppu vapaata ja maanantaina leirille! Ja sen jälkeen vielä kaksi vikkoa lomaa! Ei paha!


Maxin diabetes asiat on suht kohdillaan. Tai oikeestaan samoin kuin aina. Ei mene huonosti muttei täysin hyvinkään. Vuoristorataa sokereissa piisaa. Onneksi poika syö hyvin ja kasvaa eikä selvästikkään ole enää niin insuliiniherkkä kuin ennen.
Poika on kyllä eskarivuoden aikana alkanut syömään paaaaaljon laajempaa valikoimaa kuin koskaan ennen. Helpottaa huomattavasti ruokailuja kotona eikä se vissiin elä pelkällä ruisleivällä päiväkodissakaan. Mutta on se raasu pikkuinen, stressaa jo nyt sitä, että mitä hän tekee sitten jos koulussa on sellaista ruokaa mikä ei maistu. On ihan yöunia menettänyt sen takia jo nyt. Sanoin sille kyllä että sitten syöt näkkäriä, sitä on aina tarjolla. :)
Jännittää kyllä äitiäkin nuo koulujutut, ei malttais odottaa sitä kouluun tutustumista ja asioiden selkeytymistä. Toivottavasti Max saa jonkun aikuisen tuekseen.
7 kommenttia:

LODE kirjoitti...

No Wau huippujuttu, et järkkäävät tollasia !

Masse <3

Jenni kirjoitti...

Kiva että tuollaisia järjestetään :)

Hieno pohja sinulla, mistä olet sen haalinut? :) Entä miten saat tuohon otsikon taakse tuon kuvan,tai siis nuo monet kuvat? Yhden osaan laittaa mutta siihen jää... ;)

Taikku kirjoitti...

Hieno juttu! Pääsette jutskailemaan "kohtalotovereiden" kanssa ja viettämään aikaa yhdessä!

ps. uusi bannerisi näyttää HYVÄLTÄ!

TIINA kirjoitti...

kiitos kaikki. :)

jenni, tein kuvan teksteineen photoscape ohjelmalla, ja laitoin otsikon tilalle. pallukat löytyi tuolta mallin suunnittelutyökalusta, muutin vaan väriä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

hienoo, et pääsitte leirille! On varmasti antoisaa kaikin puolin! Vieläkin me muistellaan viime kesän Tampereen db-leiriä, ihanaa oli olla täyshoidossa ja kaikille oli tasapuolisesti kivaa ohjelmaa.

Ihan samoja pelottaviakin asioita pyörii meidän 7v:n ja äipän päässä koulun alkamisen suhteen! Varsinkin tuo ruokailu jännittää, hernekeitot ja pinaattivellit. Nyt jo ollaan sovittu eskarivuoden ja parin puhelun myötä, ettei niitä tarvi syödä. Helpottaa pientä miestä kummasti :)

Kirjoittelen lisää sulle tonne fb:n boxiin, kuhan saan aikaseks :)

Reetta

Anonyymi kirjoitti...

Hei, kävin pitkästä aikaa blogissasi. Ihanaa että olitte päässeet leirille, olemme itse olleet leirillä, ja se tekee niiiin hyvää koko perheelle!
d-lapset huomaa että on paljon muitakin lapsia joilla on diabetes. Itse saa viikon vapaata ruoan laitosta ja sitä niin tosi tärkeätä vertaistukea!
ja koulusta... oltiin eilen tutustumassa kouluun, opettaja oli ihana, tosin sillä ei ollut koskaan aiemmin ollut d-lasta oppilaana. Luokkaan tulee myös luokka-avustaja, joka on sitten mukana katsomassa sokrut ja katsoo hiilarit ruokailussa (huh!)Kouluun menoa meillä helpottaa se, että Matias on ollut jo tämän vuoden koulun tiloissa eskarissa ja käynyt koulun ruokalassa syömässä...
mutta silti on se kouluun meno iso juttu, ja itseä taas vähän jännittää kun joutuu opettamaan kaiken uudestaan uudelle opettajalle... no onneksi on tosiaan mahdollisuus osittaiseen hoitovapaaseen, meillä sen tosin käyttää tällä kertaa isä,
itse kun olen jo kahden tyttären kanssa sen käyttänyt.

Ihanaa kevättä ja kesää teille, asioilla on tapana järjestyä, sen on tämän db.n kautta oppinut huomaamaan!!
Kyllä se koulu varmasti hyvin meidän d-lapsilla menee!!!!

t. Nina

TIINA kirjoitti...

heippis nina, kiva kun kerroit kuulumisia ja kokemuksia!
saatiin juuri tietää, että maxin kouluun tulee kaksi diabeteksen "oppinutta" avustajaa. huippua!

ihanaa kesää myös teille! :)