11. marraskuuta 2009

Huomenta.


Meillä on takana jokseenkin mielenkiintoinen yö. Eilen kun tultiin tarhasta, alkoi Alex samantien valittaa, että suussa on pipi. Mitään ei kuitenkaan näkynyt, eikä ollut kuumetta, nuhaa, yskää, mitään. Illanmittaan homma meni sitten ihan hysteeriseksi ja pikkuinen ei nukahtanut kuin tunniksi kunnes itku ja kipukohtaukset jatkuivat. Päätettiin lähteä lääkäriin.
Puoli kahdentoista maissa ajelin Lastenklinikalle jossa mua odotti järkyttävä näky. Oli ihan kun kun olis hypännyt teho-osaston johonkin jaksoon. Itkuisia huutavia kuumeisia kirkkaan punaisia lapsia koko käytävä täynnä. Jonot ties kuinka pitkät. Ja tässä vaiheessa Alexia vaan nauratti.. Hoitaja sanoi sitten, että kipeimmät hoidetaan ensin, viis tulojärjestyksestä. Ja ennen kun oltiin keretty edes ilmottautua, me lähdettiin pois. En voinut jäädä sinne kun lähes jokaisella potilaalla jonka oireista satuin kuulemaan oli jo todettu tai epäily sikainfluenssasta. Suunnilleen hengittämättä vaan nappasin Alexin syliin ja poistuttiin paikalta.
Soitto kotiin ja tarkistus onko läheinen yksityinen lääkäriasema auki. Ja olihan se. Sinne siis ja siellä tunnelma olikin ihan toisenlainen. Muutama potilas vaan meidän lisäksi eikä kukaan yskinyt ja räkinyt meidän päälle. Jonotus kesti kuitenkin ainakin tunnin ennen kun päästiin vastaanotolle. Lääkäri oli aivan huippu, otti tosi hyvin huomioon itse potilaan. Diagnoosiksi tuli korvatulehdus molemmissa korvissa, vieläpä raju sellainen. Toisessa korvassa oli myös vettä. (?) Poika sai neljät lääkkeet, antibiootin, puuduttavaa tippaa korviin, nenätipat ja särkylääkkeen.
Apteekin kautta kotiin. Ja jos ei vielä siihen mennessä oltu bongattu kinkkuyskää meille, niin siitä odotustilasta viimeistään. Pienen pieni huone jossa kaikki jonottivat kylkikyljessä ja räkivät ja hyi helvetti sentään. Apteekissakin kului reilusti aikaa ja Allu reppana meinas nukahtaa lattialle. :(
Tultiin kotiin puoli kolmen maissa. Soitin miehelle, että laittaa uuden yökkärin ja kaiken muun valmiiksi. Lievästi shokeerattuna laitoin pipoa myöten kaiken mahdollisen pesuun ja pestiin käsiä sata kertaa. Desinfioin jopa mun kännykän. :D Mut kyllä kuvotti, ihan järkyttävä reissu.
Tähän perheeseen ei mitään influenssaa nyt tarvittais, varsinkaan kun Max ei sitä vältsyyn kestäisi. Se kyllä sai rokotteen viime perjantaina, mutta mistä noista tietää. Nyt kun vaan saatais loppuperhekin molemmat influenssarokotteet niin vois ainakin hyvällä tahdolla kuvitella, että niiltä taudeilta säästyttäisiin.
Saikkuahan mulle rapsahti taas, siis mua alkoi jo naurattamaan kun lääkäri antoi mulle todituksen. Tällä kertaa mun ei vaan tarvitse olla pois, mies hoitaa kun on itsekin täällä kipeänä. Ja huomenna onkin arkivapaa. Sitä en tiedä miten perjantai hoidetaan, voi olla, että joudun jäämään kotiin. Mutta väliäkös tuolla kun työpaikan korkeammalla pallilla istuvat vihaavat mua jo valmiiksi. Kun multa nyt puuttuu se motivaatio. Stn. Eiks se nyt vähän kuuluis asiaankin, että lopetan sairaslomalla..? Ainakin niiden mielestä.


8 kommenttia:

Lode kirjoitti...

Phyi mikä reissu, toivottavasti ette ehtineet saada pikavoittona lisää tauteja -> hygienia on nro 1. hoidit sen ainakin hyvin ja oli viisasta vaihtaa lääkäriasemaa ! Huh ja keskellä yötä, ei yhtään kiva.

Paranemisia. Itse odottelen 'innolla' meidän talven avaus saldoa, vielä säästytty ihmeen hyvin -uskon, et Leevin kohdalla lääkitys ollut pelastus, muuten ois oltu jo paritkin kurkunpääntulehdukset hoidattamassa influenssaisten joukossa, fiuh !

Tiina kirjoitti...

juu meillä putki alkoi jo kolme viikkoa sitten. saldona kolme korvatulehdusta ja yks kurkkumikälienee tulehdus. ja nyt max yskii taas öisin et eiköhän sitä päästä kohta taas lekurille.

Lensku kirjoitti...

Voi ei kauheeta!! Ei kyl yhtään huvittais itseäkään mihinkään yleiseen päivystykseen näinä aikoina lähteä.. Käytin kerran vähän aikaa sitten keskussairaalan Otto-automaattia ja olin siitä jo sitten ihan paniikissa. :D

Meillä olis Telmalla possupiikki ylihuomenna ja mulla 20.11 kun kuulutaan riskiryhmiin... Toivottavasti ehtii vielä.

Follow your dreams kirjoitti...

Voi ei toiv. nyt välttysitte muilta taudeilta<3

Jamelia

Sari. kirjoitti...

Hui mikä yö! Voin kuvitella sen ensimmäisen paikan huutavine lapsineen O_o

Tsemppiä myös töiden suhteen. Minusta on järkyttävää, että ollaan 2000-luvulla mutta silti lapset tuntuu olevan naisten taakka työelämässä. Itse olin viime viikolla pois töistä kuumeisen lapsen takia 2 pvä, tällä kertaa loppuviikon lomailen oman flenssun takia. Oi tätä naisen elämää. Eikä ne korkeapallityypit sua vihaa. Ei sua vois kukaan vihata <3

Heli kirjoitti...

Siellä korvassa oli varmaankin nestettä, ei siis ihan vettä, mutta jotain nestemäistä kuitenkin.. siellä tärykalvon takana. Meillä oli just pojalla kans korvatulehdus ja kovin oli kalvo pulleana. Lääkekuurin jälkeenkin vielä korvassa oli huonompi kuulo (sanoi poika) ja lääkäri kattoi että edelleen oli siellä nestettä. Poika jonottaa nyt nielurisaleikkaukseen.. ja loppujenkin kitarisojen poistoon sekä korvien putkitukseen jos siellä yhä on jotain sitten aikanaan kun leikkaus tulee.. ja poika siis jo 13v!!

Toivottavasti vältitte muut taudit!! Meillä myös jonkun sortin influenssaa täällä, koko perhe läpi käynyt tai parhaillaan käymässä.. oireet sikaa toisaalta, toisaalta ei.. kun tietäis..

Anonyymi kirjoitti...

Hei löysin tänne sun blogiin sattumalta... mulla kanssa 5v. poika jolla diabetes. Meillä päiväkodissa riehuu sikaflunssa, Matias sai rokotuksen kolme viikkoo sitten , eikä onneksi ole ainakaan vielä sairastunut...
Tsemppiä teille muuttoon ja muutenkin, nautitaan ihanista lapsista! t. Nina

Tiina kirjoitti...

hei nina!
kiitos! nyt vasta muistin vastata viestiisi. :) pikku hässäkkää pukannut.
toiv säästytte kinkkuyskältä!
ja tsemppiä arkeen diabeteksen kanssa. <3
kiva kun jätit viestiä. :)