8. maaliskuuta 2010

KotiÄitiPäivä.


Nukuttiin pitkään, kahdeksaan.
Aamupalaa ja piirrettyjä pojille,
kahvia ja facebookkia äidille.
Pyykkien pyöritystä,
pienimuotoista siivoilua.
Ulkoilua ja lounasta, samalla
kertaa myös päivällinen valmiiksi
uuniin, (pestokanakiusaus ).
Pojille elokuva ja äidille päikkärit.
Lisää kahvia
ja pandan valkosuklaamustikoita,
pojille vähän terveellisempää välipalaa.
Murut ulkona, mies kotimatkalla.
Toivottavasti ilta sujuu yhtä
mukavissa merkeissä.


Olen todennut, että vuorotyö on niin mun juttu. Varsinkin nyt kun olen löytänyt työpaikan jossa homma toimii. Työntekijöitä ajatellaan myös ihmisinä. Työvuorot on tiedossa jo monta kuukautta etukäteen, vapaita on tasaisesti. 8-16 / 12-20 on loisto työajat. Iltavuoropäivinä todellakin ehtii tehdä jotakin muutakin kuin herätä. Ja useiden lauantaityövuorojen vastapainoksi saa pitää pitkiä viikonloppuja kerran kuussa. Ne on niin parhaita. Todellinen katkaisu siihen työntekoon. Ja sitten on nämä arkivapaat, kotiäitipäivät, tai sitten voin viedä pojat päiväkotiin ja pitää oman vapaan. Joku voisi ajatella, että onpa kauheeta kun ei näe lapsia moneen iltaan viikossa, ne kun nukkuu aina kun tulen iltavuorosta kotiin. Mutta vietänhän mä niiden kanssa pitkän aamun, herätys kun lähes poikkeuksetta on ennen kahdeksaa. Ja aamut on parhaita. Rentoa oleilua. Sen lisäksi ehtii vielä tehdä kotihommia. Ja kuinka ihanaa onkaan palata töistä (suht :D ) siistiin hiljaiseen kotiin. Tykkään siitä, että joka aamu ei tarvitse kiirehtiä tosi aikaisin puolikuolleena tarhaan ja töihin. Vaikka on se sitten kivaa päästä ajoissa kotiin ja viettää normaali ilta perheen kanssa. Harrastamista tää tosin rajoittaa, tai ainakaan vielä en ole löytänyt fiksua aikaa sille. Koska kuitenkin olen poissa muutaman päivän viikosta, en jotenkin osaa olla poissa omien menojen takia vielä lisää. Ehkä sillekin tulee sitten oma aikansa, kunhan elämä arkeutuu lisää.


11 kommenttia:

s u v i :) kirjoitti...

♥ Ihana päivä siellä ollut. Pojat on niin södejä!

Hienoa, kun on vihdoin työpaikka jossa viihtyy ja arki sujuu hyvin työaikojen kanssa. Arkivapaat on kyllä aivan ihanaa herkkua :)

Sari kirjoitti...

Tosi ihanaa että olet löytänyt mieluisan työn =)
Ja oikein ihanaa naistenpäivää <3

Follow you dreams kirjoitti...

Ihanaista naistenpäivää
ja kuulostaa olevankin
tosi mukava päivä<3

Tosi ihku kuva teistä:)

Jamssi

Amalia kirjoitti...

Ihana kuva teistä kaikista.

Monella kamulla myös tuntuu toimivan tuo toinen vuorotyössä paremmin, kuin molemmat päivätyössä... saa nähä miten meillä lähtee menemään kun toukokuussa arki alkaa, tyttöjen välissä kun tein vain lyhkätä päivää.

Helena kirjoitti...

Olipa ihana Naistenpäivä!
Onnea vielä jälkikäteen sinulle ja muillekin naisille!

Helikaroliina kirjoitti...

Kuulostaa ihan unelmapäivältä :) Mukavaa Naistenpäivän iltaa Sinulle ♥

Heli kirjoitti...

Kiitos vaijerikuvasta! Hyvin selvis systeemi. Ja näytin kuvan heti miehellekin. Nyt kun vielä saisin viritettyä verhoa jonnekin.. =) Tahtoisin keittiöön roskiskaapin eteenkin sellasta, kun meillä on sellanen kannellinen tynnyri roskiksena ja kaapin ovi rikki ja pois paikoiltaan...

Sulla on ihan kivat työajat vuorotyöläiseksi, vaikkakin pitkät on nuo päivät. Ite jaksaa just jotain 6-7 tunnin päiviä, 8 tuntuu jo tooosi pitkältä... mut mä oonkin jo vanha. =D Ja nää kaupan työajat on aika hirveitä.. aamulla mennään kuuteen tai seiskaan, illalla ollaan yli yhdeksään... sit on vuoroja siinä välilläkin.. aivan sekavat vuorot, samalla viikolla sekä aamua että iltaa, tosi usein viikonloppuja töissä ja nyt nää ainaiset sunnuntain aukiolotkin vielä.. ei kivaa.

Mutta toi sinun kotiäitipäivä kuulostaa tosi kivalta.

Heini kirjoitti...

Ihania auringonpaistekuvia! <3

Naapero kirjoitti...

<3 Aivan ihana kuva <3
Lisää aurinkoisia päiviä teidänki kevääseen <3

nazzy kirjoitti...

Ihanan aurinkoisia kuvia! Ja ihan mahtavaa, että oot löytäny hyvän työpaikan, säästyy niiiiiiin paljolta mielipahalta.

Sari kirjoitti...

kiitollinen olen jos laitat ohjetta siitä kalakakusta tai täyttteestä <3