25. maaliskuuta 2010

Väsy.


Kun kerta pieniä sipulikasveja
ei enää Ikeasta saanut,
ostin saniaisen. Ja sille korin.
Toinenkin kukka meillä sai korin
suojaruukukseen,
kortinlukija ei nyt vaan tottele.
Tänä aamuna iski ahdistus. Tuntuu, että kaikki kaatuu päälle. Lähinnä täällä kotona siis. Kauhea kaaos ja sotku, tekemättömiä hommia joka nurkassa. Haluun lisää aikaa jostakin!!! Tai onhan tota aikaa kyllä, hetki per päivä, mutta kun energiaa ei ole niinkun pätkääkään. Ei innostusta tehdä yhtään mitään. En ihan ymmärrä tätä, koska viime aikoina on tullut jopa nukuttua öisin. Vieläpä ihan reilusti. Saattaa silti mennä koko päivä niin, etten herää kunnolla sen aikana. Kevätväsymystä vai mitä..?
Kävin lekurissa tällä viikolla. Huimaus josta kärsin, on ollut tosi pahana jo muutaman viikon. Tällä kertaa ei tehty mitään testejä, mutta jotain sentään jäi käteen. Sain ajan fysioterapeutille ja lähetteen hartiahierontaan kerran kuussa. Lisäksi käski pitää erityisen hyvää huolta nestetasapainosta. Pitää siis saada veri taas kiertämään aivoihin asti, jotta olo tasoittuisi. Matalalle verenpaineelle ei muuten tehdä mitään, "se on vaan hyvä asia". Joo varmaankin terveydellisesti, mutta mitäs kun en uskalla kohta esim auton rattiin lähteä kun silmissä vilisee ja tuntuu, että taju voi lähteä hetkenä minä hyvänsä.. "Täytyy vaan ennakoida." Siinä ohjeet. "Kyllä se iän mukana menee ohi." Jes. Mukavat 20 vuotta tiedossa.


6 kommenttia:

Ruusa kirjoitti...

Joskus väsyttää. Ei ressiä,se menee ohi.Väkisin kun tekee niin tulee vaan paha mieli itelle,kun ei kaikkea jaksa. Kaikkea ei pidäkään jaksaa. Oman väsymyksen kohdalla tein niin, että hoidin vain kaikken pakollisimmat(eli lähinnä kävin töissä)ja nukuin,en tehnyt mitään. Jossain kohti sitten alkoi piristymään ja innosti taas. Pitää muistaa olla itselleen armollinen.

Lääkärit on kummia.Olen itsekin luullut (kun kaikki sanovat),että vanhuuden myötä tulee lisää vaivoja. Minullekin sanottiin, että kummalliset "huokailut" menevät iän myötä ohi. No kas, lääkäri, joka ei tähän uskonut löysi sydämestä paksuuntumaa.Jes.

Aurinkoista ja armollista viikkoa!

Follow your dreams kirjoitti...

Toiv. nyt helpottas väsymys voimia
kaikkeen<3

Jamssi

Nonnukka kirjoitti...

Täällä myös väliin kevät väsymystä lie ilmassa..vaikka kuinka nukkuu ja ulkoilee niin meinaa väsyttää. Ja huimausta löytyy myös ;) Itsellä on niin kovin matalat verenpaineet, että uskon siitä johtuvan. Tosi kurjaa! Voimia sulle ja eiköhän se aurinko alka pian piristämään :) -Jonna

Minna-Enttirinteen Elämää kirjoitti...

Ei aina tarvi olla pirtee. Anna itselles joskus lupa olla väsyny, ei tietty liian pitkään. Tosta huimauksesta on mullakin kokemusta kuten myös matalasta verenpaineesta eli samassa veneessä siltä osin. Mulla oli iso apu huimaukseen kun aloin käydä fysioterapeutin pitämässä niska-selkäjumpassa ja hiihtäminen on auttanut myös. Lääkkeetkin oli pahimpaan aikaan, tulehduskipulääkkeet ja lihasrelaksantteja. Menin vaan niistä ihan "tajukankaalle" :) Eli rentoutus toimi. Jaksamista sulle ja toivotaan et asia selviää, tiedän et se on tosipelottavaa kun mailma ei pysy kuosissa.

Sari kirjoitti...

Mulla kanssa väsymystä ollut ja pikku hiljaa tästä noustaan =)
kivat bileet teillä ollut
siellä =)

Tiina kirjoitti...

kiitos kaikille kommenteistanne. <3
kävin eilen fysioterapeutilla, ja sain kotihoitohjeet asentohuimauksen selättämiseen. hän ei kyllä ihan täysin itsekkään uskonut diagnoosiin, huimaukseni laadun suhteen. ajattelin kuitenkin kokeilla, jos siitä vaikka vahingossa olis jotain apua.