11. toukokuuta 2010

Appelsiinit ja Persikat.


Saatiin postia. 16.8 alkaa Maxilla esikoulu. Pääsi kokopäiväryhmään jossa on 13 lasta ja kolme aikuista. Ryhmän nimi on Appelsiinit. :)
Eskarilla on ihan oma paikkansa, muutama sata metriä päiväkodin päätalosta. Ovat siis omassa porukassaan siellä puoli neljään asti iltapäivällä. Kuulostaa aivan loistavalta, pieni ryhmä, riittävästi aikuisia. Tulevat varmaan nopeasti tutuiksi toisilleen. Kesäkuussa on tutustuminen paikkaan ja aikuisten kyselytunti. Mulla onkin jo pitkä lista valmiiksi kirjoitettuna. :D

Myös Alex pääsi samaan päiväkotiin. Sellaiseen ryhmään kuin Persikat, ikähaarukka 3-5 vuotta. Tämä alkaa jo 1.8. On vielä vähän epäselvää, kuinka hoidetaan tuo siirtyminen kun aloituspäivät eivät ole samat.

Nyt voikin huokaista helpotuksesta. Viisi viikkoa kesälomaan, neljä viikkoa kesälomaa ja sen jälkeen muutama viikko ennen kuin uusi elämä alkaa.

Miten sattuikin, että uudessa päiväkodissa toivotaan vanhemmilta mm seuraavaa:
-Keskustelua lasta hoitavan henkilökunnan
kanssa lapsen kehityksestä ja kasvattamisesta

Ja missio on:
Lapsella on oikeus olla oma itsensä
olla utelias
kokeilla uusia asioita
tuntea olonsa turvalliseksi
kasvaa vahvaksi minäksi muiden kanssa

Ihanaa kun poikien hoitotulevaisuus näyttää paremmalta. Totuushan tietysti selviää vasta myöhemmin, tuskin mikään on verrattavissa siihen mitä niillä oli edellisessä päiväkodissa... Odotan jo innolla tutustumiskäyntejä jotka vähän valottaa sitä mitä on tiedossa. :)


Yksi nykyisen päiväkodin hyvistä puolista,
leikki/jumppahuone
joka on lähes joka hetki käytettävissä.
5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvä juttu!! Toivotaan, että homma toimis siellä hyvin.

-Heidi-

Follow your dreams kirjoitti...

Kuulostaa kyllä kivalta paikalta
toivottavasti sitte sujuu hyvin<3

Jamssi

nazzy kirjoitti...

Vaikka eskari alkaa valtakunnallisesti 16.8., niin päiväkodeilla on yleensä valmiudet eskareiden hoitoon jo elokuun alusta.

Sari. kirjoitti...

Oi miten ihanaa että asiat alkavat järjestyä ja Appelsiinit ja Persikathan kuulostaa suorastaan taivaallisilta! Ihana että hyvät uutiset tulivat ennen kesää, saatte sitten lomailla ihan kaikessa rauhassa ilman paineita tulevan syksyn kanssa :) Hienoa!

Reija kirjoitti...

Tosi hienoa että pojat saivat paikan uudesta paikasta!
Ihanaa alkanutta viikkoa <3