28. syyskuuta 2011

Tyhjä.


Pojat sai vihdoinkin meidän sängyt.
Tästä johtuen tuli sitten eilen tyhjennettyä ihan koko makkari. :)
Uusi sänky tulossa, ja pari uutta/muuttunutta pikku juttua.


Sänkyjen vaihdoksen myötä meillä alkoi uusi rytmi (kokeilu).
Maxin unettomuuden ja Alexin aikaisen heräämisen takia
siirrettiin nukkumaanmeno aikaa tunnilla myöhemmäksi,
eli 21 mennessä kumpikin petiin.
Katsotaan kuis käy. Jos isompi ei ala helpommin nukahtamaan,
ja pienempi herää aina vaan kukonlaulun aikaan niin
sitten palataan vanhalle kaavalle.
Onkin ollut totuttelemistä tässä uudessa rytmissä.
Niin kaavoihin kangistuneita sitä näköjään ollaan. :)

6 kommenttia:

Onnellinen Koti kirjoitti...

Tsemppiä uuteen kokeiluun - kuulostaa itseasiassa oikein järkevältä! Malttakaa vaan antaa kokeilulle tarpeeksi aikaa - tätä jaksan sanoa kaikille, kun itse olen vähän sellainen hätähousu, että jossei kahdessa päivässä tapahdu mitään, niin eihän tämä toimi vaikka unikoulutuksenkin kanssa huomasin että ihan kaksi yötä ei riittänyt ;)

Ihanan seesteinen makuuhuone teillä, oi ♥

Heli kirjoitti...

Mun kaveri asuu Englannissa ja siellä on sellanen "seven to seven" -unikasvatus. Eli lapset laitetaan jo seiskalta petiin. Käsitin, että asia on itse asiassa niin, että lapset on monesti ihan liian väsyneitä illalla, sen takia sitten nukkumaanmeno on yhtä kauhistuttavaa härdelliä.. Moni ajattelee siis, että kun vitkuttelee illalla nukkumaan menoa, riittää aamulla pidempään sitten unta. Mutta ei se vissiin niin olekaan. Tosin ihan samalla lailla tässä on itekin järkeillyt aikanaan lasten kanssa.. siis että valvottanut niitä pidempien unien toivossa. Joka tapauksessa toi enkkulan malli oli aika mielenkiintoinen, ja kuulemma erittäin toimiva! Sitä en sitten tiedä tarkalleen minkä ikäisille lapsille se on tarkoitettu, ehkä kuitenkin aika pienille.

Tsemppiä teille unihommeleihin!

TIINA kirjoitti...

kiitos kommenteista.

7 vuotiaalle on ehkä hiukan liian aikaista tuo klo:19 sänkyyn meno. ja niinhän meillä on siis aiemmin ollutkin lähes. klo:19 iltapala ja siitä iltatoimien kautta petiin. aamulla ylös yleensä seiskalta, herätettynä tai itse heränneenä.
meillä nukkumaanmeno on ehkä ainoa asia joka ei ole yhtä kauhistuttavaa härdelliä. ilman nukutusta käy molemmat kiltisti unille silloin kun laitetaan.
tällä uudella systeemillä toivon että maxin kohdalla sängyssä pyörimisen aika vähenisi ja saisi helpommin unta. mukana on kuitenkin suvussa kulkeva unettomuus..
alexin kohdalla taas tää on todellakin vaan kokeilu. ei se ole ikinä elämässään nukkunut pitkään. :D jos ei aamu-unet pitene niin loppuu siihen.
nyt täytyy tosiaan malttaa useampi viikko ennen kun luovutetaan. raportoin lisää kun on aihetta. :)

Heini kirjoitti...

Meillä iltarytmi menee niin, että iltapala syödään kasin pintaan ja siitä sitten iltapesulle, pikku lukemiset ja sänkyyn n.klo 20.30 - 21 välillä. Aamuherätys on 6.30 maissa. viikonloppusin melko sama rytmi paitsi että heräävät seiskan-puol kasin maissa, kun vanhempien herätyskellot eivät häiritse unia ;)

Tsemppiä, toivottavasti saatte poikien nukkumiskuviot kuntoon <3

Amalia kirjoitti...

Meillä taas aikaistettu, kun ei niitä taho saada aamulla sängystä ylös - paitsi tokka kai viikonloppua tai sitten jos muuten sais nukkua pidempää niin johan herätään aikasemmin mitä arkena herätetään!
Ilta on vaan niin turkasen lyhyt yhdessä oloon : (

Linda kirjoitti...

Täältäkin tsempit kokeiluun! :)

Se on ihanaa kun aina joskus saa jonkun huoneen tyhjennettyä hetkeksi. Näyttää niin erilaiselta tyhjänä kaikki. :)