25. syyskuuta 2008

Max ja sen diabetes

Tänään tuli kirje viime lääkärikäynnistä.

4v 7kk ikäinen poika, jolla tyypin 1 diabetes 11/07 lähtien. Kolmipistoshoito. Toukokuulla vaihdettu hypogykemioiden vuoksi Protaphan Levemiriksi. Nyt käy ilmi, että antaneet Actrapidia myös iltapalalalla eli käytännössä hoito ollut: aamulla le 5ky ja ac 1ky, päivällisellä ac 1ky ja iltapalalla le 1ky ja ac 1ky. HbA1C 7,7% eli varsin hyvä.
Aamun paastoarvot hyviä. Samaten ennen iltapalaa varsin hyvät arvot. Lounasta ja päivällistä ennen vs selkeästi korkeampi. Terveenä ollut ja päiväkodissa sujunut kaikki hyvin.
Pituus 105,3cm ja paino 17,4kg. Pituuskasvu johdonmukaista, pituus/paino nyt hieman noususuuntainen. Sydämestä ja keuhkoista ei auskultoiden poikkeavaa. Vatsan palpaatiossa ei poikkieavia resistenssejä. Nielu siisti ja korvat terveet. Kaulalla ei palpoiden poikkeavaa. Pistospaikat siistit.
Vaihdetaan päivällisen ja iltapalan insuliinit pikavaikutteiseen Novorapid-insuliiniin. Kyseessä siis modifoitu kolmipistoshoito. Kontrollikäynti 2kk kuluttua ja tuolloin vuosikontrollikokeet.


Semmosta tietoa tuli. Kyllä vieläkin ottaa aivoon etten pääsyt mukaan. Kun siellä tarhassakaan kaikki ei tod ole mennyt hyvin.. Näin esimerkiksi..
Ihana kyllä kuulla, että tuo pikkanen on kasvanut!
Ihmetyttää vaan se, että Maxilla menee lääkärin mielestä hyvin. Kun mun mielestä sillä on ihan liikaa niitä korkeita sokereita joka ikinen päivä. Ja tuntuu, että kukaan ei neuvo meitä tekemään mitään jotta saatais ne pois. Olisin ihan kiitollinen viisaampien neuvoista kun tällä hetkellä olen ihan pihalla taas koko jutusta.
Ollaan muuten kohta viikko pistetty insuliinit kynällä. Max tykkää kun ei satu niin paljon. Mutta luulin kyllä systeemiä hiukka erilaiseksi. Olen saanut sen käsityksen, että kynä on nopea mutta 20 sekunttia pitäis saada neula pidettyä ihon alla, jotta kaikki insuliini kerkeää ulos. Ja siltikin tuntuu, että neulan kärjestä tulee pistoksen jälkeen vaikka kuinka paljon tavaraa. Outoa. No onneksi meillä on huomenna tarhassa db-keskustelu/koulutus hoitajille niin saan samalla kyseltyä kaikkea mahdollista.

Koppotikoppotikoppotikoi!!!

Ei kommentteja: